Ahad, 28 Februari 2010

Khasiat Buah Tunjuk Langit

Buah tunjuk langit ini di kunyah begitu saja oleh orang-orang kampung untuk mengubati penyakit2 kencing manis, darah tinggi dan jangkitan2 virus atau bakteria seperti selsema, batuk, jerawat, resdung dan demam. Rasanya yang teramat pahit dan sifat alkalinya dapat membuatkan sistem perdarahan badan kita lebih kuat untuk melawan dan membunuh bakteria/virus yang cuba menyerang Ianya juga amat berkesan untuk memberi tenaga seperti hilangkan mengantuk bila badan keletihan.

Description:
Khasiat yang hebat dari buah Tunjuk Langit.

Digunakan untuk mengubati penyakit seperti:

-kencing manis
-darah tinggi
-gout/stroke
-asma/resdung
-migrain
-mati pucuk
-insomia
-stress/tension
-keletihan
dan banyak lagi.....

Sumber:http://tampin.olx.com.my

20 ulasan:

  1. kat umah byk buah ni..pahit gila kan..

    BalasPadam
  2. uish...aku x penah dngar pn sal buah ne...
    nice info..

    BalasPadam
  3. dari mana blh dapat anak benih dia ingat nak tanamla kat belakang umah

    BalasPadam
  4. ada kesan sampingan tak???

    BalasPadam
  5. aku pun nak tau gak kesan smpingan mkan buah ni..

    BalasPadam
  6. em buah ni berkhasiat utk ksihatan....lgpn Allah x kn cptakan ssuatu utk mndtangkan kmuradatan mlainkan disalah guna oleh hambaNya....

    BalasPadam
  7. buah ni memang berkhasiat saya dah try..telan dgn kopi pepagi sebelum pegi keja dan malam

    BalasPadam
  8. sesiapa yang nak saya ada stock, area melaka Tg kling . saya jual 60 sen sebiji, upah panjat je la. pokok buah ni tinggi ooh. nak cal 010 7951699.

    Digunakan untuk mengubati penyakit seperti:
    -kencing manis
    -darah tinggi
    -gout/stroke
    -asma/resdung
    -migrain
    -mati pucuk
    -insomia
    -stress/tension
    -keletihan
    dan banyak lagi..

    BalasPadam
  9. aslakm yang tak bernama
    kak ros berminat dengan buah tunjuk lagit
    kak nak beli boleh
    tolong hantar by post ye
    kak ros pone no 0147374900
    kak tinggal di paya jaras buluh
    terima kasih

    BalasPadam
  10. baru kelmarin saya dapat 2 biji buah ni,terus cuba,Alhamdulillah menjadi apa yg dihajati

    BalasPadam
  11. skrg byk di jual di tepi jalan ke cameron highland, dkt air terjun lata iskandar. harganya murah RM30 satu plastik.

    BalasPadam
  12. Saya beli kat kawan dgn harga RM20.00 dalam bentuk kapsul dan saya berikan kpd emak sayaa yang sakit lutut, darah tinggi, kencing manis...alhamdulillah...darah tinggi dan kencing manisnya semakin pulih...cuma sakit lutut belum lagi menampakkan hasil...

    BalasPadam
  13. kat area rmah sy byk je kat tepi jalan tp kena panjat la...kat puchong, sesiapa nk blh ambk je

    BalasPadam
  14. norahanum...kalau bole beli buah n kopek sendiri sebab kapsul dia tak cukup power..(kapsul tu diorg blend ngan kulit)

    BalasPadam
  15. boleh kah tak payah kunyah telan terus sebiji sebiji

    BalasPadam
  16. saya dari kedah. buah tunjuk langit banyak di tanam di tepi jalan. kalau lalu jalan dari TIKAM BATU ke PANTAI MERDEKA pasti akan jumpa pokok tersebut.sekarang musim berbuah.... memang banyak. boleh ambil...PERCUMA lagi. 31 OKTOBER 2012, HARI PELADANG,PENTERNAK N NELAYAN di adakan di PANTAI MERDEKA. DATANGLAH RAMAI2....

    BalasPadam
  17. dah dapat kelulusan doktor ?. ada kesan simpangan dari segi kesihatan.

    BalasPadam
  18. sila tgok page facebook #TYZO TUNJUK LANGIT

    BalasPadam
  19. berminat dengan kopi daripada pokok tunjuk langit sila like page #TYZO TUNJUK LANGIT

    BalasPadam
  20. sila tgok page facebook #TYZO TUNJUK LANGIT

    BalasPadam

komen jangan tak komen k!!!