Selasa, 15 September 2015

Cara Betul Menyikat Rambut

Cara Betul Menyikat Rambut - Hi semua pegunjung Khasiat & Manfaat Petua Warisan, Pada Artikel yang anda baca kali iniCara Betul Menyikat Rambut, kami telah mempersiapkan artikel ini dengan baik untuk anda baca dan ambil informasi didalamnya.Mudah-mudahan isi postingan yang kami tulis ini dapat anda fahami.Baiklah,selamat membaca.

Tajuk : Cara Betul Menyikat Rambut
Link : Cara Betul Menyikat Rambut

Baca juga


Cara Betul Menyikat Rambut

Menyikat rambut adalah perlu bagi memastikan rambut sentiasa kemas dan rapi. Mungkin ia mudah dilakukan, namun cara menyikat rambut dengan betul adalah perlu bagi menjaga kesihatan rambut dan kulit kepala anda. 

Cara Betul Menyikat Rambut
Cara Betul Menyikat Rambut
Beberapa cara betul menyikat rambut adalah seperti berikut:

Sikat Rambut dengan Sikat Bersih

Pastikan sikat yang digunakan untuk menyikat rambut sentiasa bersih. Cuci sikat sekurang-kurangnya sekali seminggu bagi memastikan ia bersih dan tiada bakteria yang melekat pada celah gigi sikat. Elakkan berkongsi sikat dengan orang lain. 


Sikat Rambut Ketika Kering

Pastikan rambut anda benar-benar kering sebelum boleh disikat. Menyikat rambut ketika masih basah boleh menyebabkan keguguran rambut dan rambut bercabang kerana liang rambut terbuka ketika basah. 


Sikat Rambut Apabila Perlu

Usah terlalu kerap menyikat rambut anda kerana ia boleh menyebabkan rambut menjadi halus yang seterusnya mengakibatkan kerosakan serta keguguran rambut. Sebaiknya gunakan sahaja hujung jari anda bagi merapikan rambut.


Penjagaan rambut bukan hanya aspek pemilihan syampu dan perapi sahaja, cara menyikat rambut juga penting. Oleh itu, jangan mengambil mudah soal menyikat rambut kerana ia boleh mempengaruhi tahap kesihatan rambut anda.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Kongsikan kegunaan ataupun khasiat lain yang anda ketahui.