Isnin, 6 April 2015

Petua Hilangkan Parut Cacar Air

Petua Hilangkan Parut Cacar Air - Hi semua pegunjung Khasiat & Manfaat Petua Warisan, Pada Artikel yang anda baca kali iniPetua Hilangkan Parut Cacar Air, kami telah mempersiapkan artikel ini dengan baik untuk anda baca dan ambil informasi didalamnya.Mudah-mudahan isi postingan yang kami tulis ini dapat anda fahami.Baiklah,selamat membaca.

Tajuk : Petua Hilangkan Parut Cacar Air
Link : Petua Hilangkan Parut Cacar Air

Baca juga


Petua Hilangkan Parut Cacar Air

Parut akibat cacar air atau chicken pox pasti sukar dihilangkan dengan cepat. Walaupun telah banyak krim yang dijual di farmasi, namun tidak salah untuk mencuba kaedah tradisional tanpa menggunakan bahan kimia. 

Petua Hilangkan Parut Cacar Air
Petua Hilangkan Parut Cacar Air - Sumber gambar alongxp.com
Beberapa petua tradisional yang digunakan sejak dahulu bagi menghilangkan parut cacar air adalah seperti berikut:

Madu hilangkan parut cacar air

Sapukan madu terus ke bahagian parut cacar air di kulit anda. Madu mengandungi bahan yang menyejukkan kulit serta mencegah jangkitan pada luka. Penggunaan madu juga dapat menghaluskan kulit. 


Kacang hijau hilangkan parut cacar air

Rendam sedikit kacang hijau dalam air sehingga kembang. Kemudian tumbuk sehingga halus dan sapukan pada parut cacar air di kulit. Biarkan ia mengering di kulit dan akhirnya bilas dengan air bersih.


Jagung muda hilangkan parut cacar air

Parut jagung muda (warna bijinya kuning pucat) sehingga halus. Sapukan parutan jagung muda terus pada parut di kulit anda. Biarkan ianya mengering di kulit anda dan kemudian bilas dengan air. 


Oleh itu, tidak salah mencuba kaedah rawatan tradisional untuk menghilangkan parut cacar air. Bahan yang digunakan juga mudah didapati di dapur anda dan ianya juga lebih menjimatkan kos kerana tidak perlu mengeluarkan perbelanjaan yang besar.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Kongsikan kegunaan ataupun khasiat lain yang anda ketahui.