Sabtu, 21 Februari 2015

Tips Bibir Menawan dengan Gincu

Tips Bibir Menawan dengan Gincu - Hi semua pegunjung Khasiat & Manfaat Petua Warisan, Pada Artikel yang anda baca kali iniTips Bibir Menawan dengan Gincu, kami telah mempersiapkan artikel ini dengan baik untuk anda baca dan ambil informasi didalamnya.Mudah-mudahan isi postingan yang kami tulis ini dapat anda fahami.Baiklah,selamat membaca.

Tajuk : Tips Bibir Menawan dengan Gincu
Link : Tips Bibir Menawan dengan Gincu

Baca juga


Tips Bibir Menawan dengan Gincu

Warna gincu mampu menyerlahkan ‘keseksian’ bibir anda. Pemilihan gincu yang bersesuaian dan teknik sapuan gincu yang betul adalah penting bagi medapatkan bibir yang menawan. Pada kali ini dikongsikan tips bibir menawan dengan gincu.

Tips Bibir Menawan dengan Gincu
Tips Bibir Menawan dengan Gincu - Sumber gambar idiva.com
Di dalam entri yang lepas saya pernah kongsikan berkenaan petua solekan asas. Beberapa tips bibir menawan dengan gincu adalah seperti berikut:

1. Tips bibir menawan dengan gincu - Bentuk bibir cantik
Bagi bibir yang nipis, lukis bentuk bibir dengan pensel bibir sebelum menyapukan gincu jenis berkilat dan akhiri dengan pengilat bibir. Jika bibir tebal, pilih gincu jenis matte kerana ia membuatkan bibir kelihatan seksi namun elakkan menggunakan pengilat bibir kerana menampakkan bibir lebih besar. 

2. Tips bibir menawan dengan gincu - Bibir kering
Sapukan pelembap terlebih dahulu sebelum mengoleskan gincu di bibir. Namun jika tahap kekeringan bibir anda teruk, seeloknya pakai pelembap sahaja sehingga bibir kembali normal. 

3. Tips bibir menawan dengan gincu - Kekalkan warna gincu
Oleskan pengilat bibir diikuti oleh sapuan bedak padat pada bibir anda. Seterusnya oleskan gincu kegemaran anda di bibir. 

4. Tips bibir menawan dengan gincu - Sapuan kemas dan cantik
Sapu pengilat bibir dengan kemas supaya ia sekata di bibir anda. Bagi mendapatkan warna gincu yang cantik, oles gincu dan pengilat bibir rona senada.

5. Tips bibir menawan dengan gincu - Bibir warna nude
Bagi mendapatkan bibir kelihatan nude, tekan bedak padat pada bibir anda dan oleskan pengilat bibir tanpa warna. 

Walaupun sekadar gincu, tersalah olesan pasti akan mencacatkan penampilan anda. Semoga perkongsian tips bibir menawan dengan gincu ini berguna sebagai panduan asas kepada anda bagi memakai gincu yang cantik dan kemas. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Kongsikan kegunaan ataupun khasiat lain yang anda ketahui.